Cool Silverlight demó

Biztos ismeri már mindenki, de azért nem baj… hátha mégse:

Egy kis egészségügy… mikor lesz ilyen a magyar?!?!

http://www.mscui.net/PatientJourneyDemonstrator/

Érdemes megnézni….

Kategória: Silverlight | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

3 hozzászólás a(z) Cool Silverlight demó bejegyzéshez

  1. Sándor szerint:

    Érdekelt, milyen hekkel oldja meg az MS a saját demóiban, hogy ne szaggasson az alkalmazás, ha egyszerre sok dolog történik a képernyőn. Ezt meg lehet nézni az első demóban, ha az orvos arcképétől jobbra fent található négyzetre kattintunk, ami teljes képernyőre teszi a kiválasztott orvost.Gondolom azt az MS fogja elmagyarázni az ügyfelünknek a fejlesztés vége felé (amikorra zsúfoltabbá válik a felület), hogy ez miért szaggat így…Végül funkcionalitás fejlesztése helyett a silverlight-os felület szívfájdalmainak enyhítésével kell tökölni fizetetlen túlórában, hajnal hatig, átadás előtti héten.

  2. Krisztián szerint:

    Ezek örök viták… nem mennék bele újra is újra.Szaggatás sok mindenre visszavezethető, sok esetben arra hogy a programozó nem jól oldotta meg. Meg persze a technológia tökéletlenségére. Ezen persze dolgoznak, lsd. már 3d gyorsítás is lehet… és ha azt figyelembe veszed hogy eddig ezt a processzor csinálta, akkor mindjárt más a helyzet (végeredmény ugyan az, de nem szapulja az ember).Továbbá miért várja el mindenki hogy egy 2010-es technológia egy X évvel ezelőtti poros hardveren is jól fut? Persze-persze nem elhet elvárni hogy egy magyar eüi intézmény lecserélje a hardvereit, de ez ugye nem a technológia hibája…Funkcionalitás dologban tökéletesen képviseled az átlag programozó átlag hozzáállását ( bocs, semmi negatívat nem akartam ezzel mondani). Csakhogy. Nem az átlag programozó lesz a felhasználó 99.999%-ban hanem Joli néni…Joli nénit pedig érdekli ez, főleg ha nem BackOffice rendszerről van szó… Ezért vesz olyan mobiltelefont ami trend, ezért van neki ipodja, ezért cserélgeti a kocsiját, és ezért ötlözik trendin. Erről szól a 21.század, ami a szoftveriparban is meglátszik… előbbútóbb….Ezt figyelmen kívül hagyni öngyilkosság hosszútávon.Aztán technológiai történelmet nézve többé kevésbé igaz az hogy az új dolgok produktívabbak.Pl. win32/MCF-ben nyilván könnyebb formsos alkalmazást írni mint c++-ban, aztán .Net20 Winformsban meg megint 2x könnyebb… 3.5sp1 stb…Persze ez nem egzakt, de akkor is… Egy WPF-es/Silverlight-os programozó 3x gyorsabban fog neked UI-t gyártani mint egy 10éves valamivel dolgozó cég. És a nyert időt az UX-re fogja fordítani, és lesörpör az asztalról…Lehet hogy tanulási fázisban több idő kell neki, de amit vesztes bizonyos dolgokat, azt megnyered máshol.

  3. Sándor szerint:

    Kedves Krisztián!"Funkcionalitás dologban tökéletesen képviseled az átlag programozó átlag hozzáállását"Pontosan tudom, hogy mire gondolsz. Viszont amit írtam, abban nem találsz arra utaló kijelentést, hogy a szürke formok élharcosa lennék, éppen azért, mert mindennel egyetértek. Elméletben!A valós eredményt meg lehet nézni: egy szaggató alkalmazás. Szerintem egyetértesz velem abban, Te is találkoztál már ügyféllel, ez lesz az ELSŐ ami szembeötlik majd a nevezetes Joli néninek! 🙂 Legyen Ő egy döntéshozó, vagy sima user.Örülök, hogy az MS helyén kezeli az elméletet, viszont annak nem, hogy – ezt a példát látva – gyakorlat megragad marketing blurb szintjén. Gyakorlatban ilyen, amikor helyén van a user UXa: http://jankajanos.spaces.live.com/blog/cns!C3E2695FC6F7B0A4!1835.entry(Egyébként 4gb rammal, Q6600-on, 1680×1050-en próbáltam ki a minta alkalmazást, és így ért negatív tapasztalat. A netbook-ok, smartphone-ok (és lassan tablet PC-k) korában, amiknek az erőforrásai ennél sokkal limitáltabbak, azt hiszem ez ciki. Mégegyszer mondom, egy éles alkalmazás ennél sokkal zsúfoltabb lesz!)

Hozzászólás